Konkurs letrar “Mbrëmje poetike”

Konkurs letrar “Mbrëmje poetike” Në prag të manifestimit “Mbrëmje Poetike”, Fondacioni Albiz shpall konkurs letrar për poezi, ku të drejtë për pjesëmarrje kanë të gjithë të interesuarit e moshës prej 15 deri 29 vjet. Të interesuarit për pjesëmarrje punimet e tyre duhet t’i dërgojnë deri më 16 mars 2020, përmes formularit në linkun në vazhdim: https://forms.gle/o4TeLZEcnMBgo19N9 ..

INAUGUROHEN HAPËSIRAT PËR NOVATORËT E RI

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz në partneritet me Universitetin Nënë Tereza, më 27 shkurt 2020, në kuadër të universitetit, i inauguruan hapësirat për novatorët e ri – Social Innovation HUB. Në ceremoninë e rastit, përveç nikoqirëve, drejtorit ekzekutiv të Fondacionit Albiz, z. Besir Dernjani dhe rektorit të Universitetit Nënë Tereza, Prof. dr. ..

FONDACIONI ALBIZ VAZHDON TË INVESTOJË NË KAPITALIN SOCIAL

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz më 22 shkurt 2020 në Tetarin Popullor Maqedonas e organizoi manifestimin solemn me rastin e ndarjes së 175 bursave për studentët për vitin akademik 2019/2020. Fondacioni Albiz për mision ka përkrahjen dhe fuqizimin e komuniteteve në nevojë, avancimin e shoqërisë si dhe promovimin e vlerave përmes mbështetjes ..

Organizohet “Panairi i bizneseve në Komunën e Sarajit”.

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz sot organizoi “Panairin e bizneseve të Komunës së Sarajit”, i cili u mbajt në hapësirat e restorantit Korabi në Saraj. Në këtë panair produktet dhe shërbimet i prezantuan 25 kompani të cilat veprojnë dhe janë nga komuna e Sarajit. Kompanitë ishin nga me të ndryshmet, i promovuan ..

SHMMQSH “Pançe Karagjozov” fitues i Kuizit të diturisë 2019

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz më 30 dhjetor 2019, në ambientet e Qendrës Informative Kulturore e organizoi finalen e Kuizit të diturisë 2019. Fitues i sivjetmë i Kuizit u shpall SHMMQSH “Pançe Karagjozov”, vendi i dytë i takoi SHMQSH “Vlado Tasevski”, ndërsa vendi i tretë SHMQSH “Boro Petrushevski”. Tre shkollave finaliste iu ..

Fondacioni ALBIZ publikon rezultatet e konkurseve për ndarje të bursave për studentë për vitin akademik 2019/20

Fondacioni ALBIZ publikon rezultatet e konkurseve për ndarje të bursave për studentë për vitin akademik 2019/20, ku do të ndahen 175 bursa për studentë. Pas shqyrtimit të gjitha aplikimeve Fondacioni ALBIZ i informon të gjithë studentët se në konkursin bursa për studentë kanë fituar studentët e renditur nga numri rendor 1 deri 175. (sipas listës ..

NISET NDIHMA E PARË PËR NË REPUBLIKËN E SHQIPËRISË

Nëpërmjet apelit që e bëri dje Fondacioni Albiz në bashkëpunim me Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore, sot kah Republika e Shqipërisë u nis edhe ndihma e parë, ku u arrit të mblidhen 20 ton produkte ushqimore të nevojshme, 2 ton produkte higjienike, batanije, tenda si dhe pompa për ujë dhe gjeneratorë, në vlerë prej mbi ..

Promovohen produktet për zhvillimin e turizmit në Saraj dhe Matkë

Promovohen produktet për zhvillimin e turizmit në Saraj dhe Matkë Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz dhe Qendra për zhvillim malor (QZHM) më 29.10.2019, në Muzeun e EVN-së në Matkë, i prezantuan rezultatet nga realizimi i projektit “Zhvillimi i turizmit në Saraj dhe Matkë” “Projekti në kuadër të cilit u realizuan një sërë ..

Bizneset dhe pushteti lokal për një ambient të pastërt

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës më 24 tetor 2019, në restorantin Fontana, organizoi tubim publik me afaristët nga Saraji, me temë “Menaxhimi me mbeturinat dhe kujdesi ndaj ambienti jetësor”, që është në kuadër të projekti “Zhvillimi i turizmit në Saraj dhe Matkë”, i financuar nga Bashkimi Evropian. Në këtë tubim si pjesë e ..