Organizohet Panairi i tretë i kompanive në Saraj

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz sot, 22 dhjetor, e organizoi për herë të tretë  “Panairin e bizneseve të Komunës së Sarajit”, i cili u mbajt në hapësirat e restorantit Korabi në Saraj. Fjalë përshëndetëse mbajti z. Ibraim Seferi, kryetar i Këshillit të donatorëve të Fondaconit Albiz. Ai mes tjerash tha se “Prodhimet ..

Fondacioni ALBIZ publikon rezultatet e konkurseve për ndarje të bursave për studentë për vitin akademik 2018/19

Fondacioni ALBIZ  publikon rezultatet e konkurseve për ndarje të bursave për studentë për vitin akademik 2018/2019, ku do të ndahen 40 bursa të suksesit si dhe 135 bursa sociale për studentë. Pas shqyrtimit të gjitha aplikimeve Fondacioni ALBIZ i informon të gjithë studentët se në konkursin bursa të suksesit kanë fituar studentët e renditur  nga numri ..

Myftiu i Shkupit e vizitoi Fondacionin Albiz

Sot në hapësirat e Fondacionit Albiz u realizua takim mes një delegacioni të Myftinisë së Shkupit e udhëhequr nga myftiun m-r. Qenan ef. Ismaili  dhe përfaqësuesve të Fondacionit Albiz në krye me kryetarin e Këshillit të donatorëve z. Ibraim Seferi. Gjatë bisedës së ngrohtë miqësore m-r Qenan ef. Ismaili foli rreth organizimit të jetës fetare ..

Fondacioni ALBIZ shpall konkurs për programin “Bursa studentë për vitin akademik 2018/19”

K O N K U R S (Për ndarje  të bursave për studentë për vitin akademik 2018/2019) Fondacioni “ALBIZ“ shpall konkurs për: 175 Bursa për studentë për vitin akademik 2018/2019 në dy kategori Bursa sociale (135 bursa) dhe Bursa të suksesit (40 bursa)   APLIKIMI Të drejtë për aplikim në këtë konkurs kanë studentët e ..

Aktivitete me nxënësit e shkollave të mesme për orientim në karrierë

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz filloi me realizimin e projektit “Për planifikim më të suksesshëm të karrierës”, i cili është i mbështetur financiarisht nga Qyteti i Shkupit. Orientimi profesional i nxënësve ka rëndësi të madhe për sistemin e përgjithshëm shoqëror. Nga orientimi i drejt profesional do të varet nëse njeriu i vërtetë ..

Punëtori për orientim në karrierë

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz filloi me realizimin e projektit “Për planifikim më të suksesshëm të karrierës”, i cili është i mbështetur financiarisht nga Qyteti i Shkupit. Më 09 tetor në ambientet e shkollës së mesme “Zef Lush Marku”, në Shkup, u mbajt punëtori me 30 mësimdhënës të tre shkollave të mesme ..

Në Saraj realizohet shfaqja me kukulla “Në botën e fabulave”

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës ALBIZ më 20 shtator 2018, në Parkun e Sarajit, në kuadër të projektit “Kultura është Cool”, e organizoi shfaqen me kukulla  “Në botën e fabulave” në realizim të Qendrës Teatrore për Fëmijë, Shkup. Mbi 200 fëmijë të klasave të ulëta, nga tetë shkolla fillore të Komunës së Sarajit, ..

Përfundoi me sukses kursi për rrobaqepësi

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës ALBIZ  më 28 gusht, në SHF “Dituria” në Saraj, në mënyrë solemne e përmbylli kursin e dytë për rrobaqepësi. Fondacioni Albiz në bashkëpunim me Shkollën moderne për prerje dhe qepje ”Spens Moderna” e organizuan këtë kurs për rrobaqepësi prej 2 korrik deri më 28 gusht. Në kursin për ..

Kompanitë vendore mundësi për realizimin e punës praktike

Fondacioni Albiz sot në ambientet e kompanisë Tempo 99, në Shkup, i ndau certifikatat për pjesëmarrje në punë praktike për 33 studentë. Në kuadër të programit për punë praktike, gjatë muajit korrik, studentët ishin vendosur në gjashtë kompani, donatorë të Fondacionit, të cilët nga afër u njoftuan me procesin e punës. Ata kishin mundësi që ..

Promovohen katër tituj të ri

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës ALBIZ dje, më 03.07.2018, në Qendrën Informative Kulturore (QIK), organizoi promovimin e katër titujve të ri të publikuar në kuadër të veprimtarisë botuese të Fondacionit. Këtë vit, nga 16 vepra konkurruese, Komisioni për veprimtarisë botuese, i zgjodhi katër tituj të cilët u promovuan gjatë këtij evenimenti. Librat e ..