Thirrje për pjesëmarrje në Trajnim: “Të folurit publik për liderë lokal”

Fondacioni për Zhvillimin e Arsimit dhe Kulturës Albiz, në kuadër të projektit “Investime me ndikim shoqëror në komunitete”, të financuar nga USAID Maqedoni e Veriut, me kënaqësi ju fton të merrni pjesë në Trajnimin për të folurit publik, i cili është i dedikuar liderëve lokal (të rinjve të moshës 18-29 vjeç).    Thirrje për pjesëmarrje ..

Bashkëpunim humanitar-Fondacioni Albiz dhe kompanitë Eftnija Impeks dhe Tempo Profili 99 dhurojnë për shëndetësinë

Fondacioni Albiz në bashkëpunim me kompanitë Eftnija Impeks dhe Tempo Profili 99, realizuan edhe një donacion, kësaj radhe për institucionet shëndetësore. Në kuadër të këtij donacioni, për Qendrën Klinike “Nënë Tereza” u dhuruan 50 karroca për nevojat e pacientëve, ndërsa 200 të tjera do të shpërndahen në shtëpitë e shëndetit në nivel kombëtar. Pranimi i ..

Donacion për ndryshime pozitive në Universitetin “Nënë Tereza” në Shkup

 Jemi krenar të ndajmë lajmin e mrekullueshëm për një donacion të përfunduar me sukses në Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup . Drejtori i Fondacionit Albiz, z. Besir Dernjani, u mirëprit në një takim pune nga rektori z. Izet Zeqiri, ku u përmbyll me sukses renovimi i plotë i objektit B, falë një donacioni të jashtëzakonshëm ..

Fondacioni Albiz mbyll me sukses kursin e rrobaqepësisë

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës ALBIZ, me një festë solemne ka përmbyllur me sukses projektin “Kursi për rrobaqepësi”.  Kursi i organizuar për herë të pestë rradhazi kombinon me sukses pjesën teorike dhe praktike të programit dhe metodologjisë për rrobaqepësi, gjatë një periudhe dy-mujore. Gjatë ngjarjes, vajzat dhe gratë pjesëmarrëse prezantuan me krenari veshjet ..

Trajnim për facilitim ndër-sektorial –  Investime me ndikim shoqëror në komunitete

17 pjesëmarrës, të rinj, përfaqësues të Komunës së Sarajit dhe organizatave lokale, morën pjesë në trajnimin e radhës me temë “Facilitimi ndër-sektorial”. Trajnimi kishte për qëllim zgjerimin e njohurive dhe aftësive të pjesëmarrësve për procesin e organizimit dhe kultivimit të raporteve inkluzive dhe bashkëpunuese në mes organizatave, institucioneve dhe entiteteve tjera, në veçanti atyre në ..

Bisedë për ndryshimet pozitive në Çair- Fondacioni Albiz, USAID Maqedoni dhe Ministria e Arsimit

 Fondacioni Albiz së bashku me Jeri Dible drejtoreshë e USAID Maqedoni dhe përfaqësues nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës takuam kryetarin e Komunës së Çairit. Diskutuam për iniciativat e reja që do të sjellin ndryshime pozitive në jetën e banorëve të Çarit. ***  Фондацијата Албиз, заедно со Џери Дибле, директорка на УСАИД Македонија и претставници ..

Fondacioni ALBIZ shpall konkursin e bursave për studentët e Vitit Akademik 2023/2024

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës ALBIZ shpall KONKURS Për ndarjen e 175 bursave për studentë për vitin akademik 2023/2024 I. MËNYRA E APLIKIMIT Të drejtë për aplikim në këtë konkurs kanë studentët e ciklit të parë (studime deri diplomike) që studiojnë në ndonjë prej universiteteve shtetërore në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Universitetin ..

Vizitë Studimore në Britaninë e Madhe – Nxitja e Investimeve me Ndikim Shoqëror në Komunitete

Ekipi i projektit “Investime me ndikim shoqëror në komunitete” realizoi një vizitë studimore në Britaninë e Madhe gjatë periudhës 27 shtator – 1 tetor të këtij viti. Gjatë vizitës së tyre, ata u takuan me disa nga organizatat dhe fondacionet kryesore (Access – The Foundation for Social Investment, Big Society Capital, School for Social Entrepreneurs, ..

Shpallje për punë | Оглас за работа

Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz për zbatimin e projektit “Investime me ndikim shoqëror në komunitete” shpall konkurs për punësim për pozitën e punës   Asistent projekti (1) një pozitë pune – Shpallje 001 Fondacioni Albiz ka nevojë për angazhimin e një Asistenti në projekt me orar të plotë pune duke filluar nga ..

Takim bashkëpunues mes Fondacionit ALBIZ dhe Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës

Ndërtimi i një të ardhme të ndritur!    Fondacioni ALBIZ dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës janë të përkushtuar për bashkëpunim në krijimin dhe përmirësimin e kushteve në institucionet arsimore.   Takimi i i sotëm u fokusua në synimet afatgjate dhe hapat konkrete që do të ndërmerren për të ndikuar pozitivisht në të ardhmen e ..